Anasayfa Haberler
Yüreğimiz yanıyor!

Orman yangınlarında kaybettiğimiz bütün canların, yanan ağaçların derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yangınlar sonucunda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar dileriz.

 
TESK Başkanı Palandöken: "Bir kapanmaya daha tahammülümüz yok"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, corona virüsü vakalarındaki artışın esnafı tedirgin etmeye başladığını belirterek, "Bir kapanmaya daha tahammülümüz yok" dedi.

Devamını oku...
 
Ekonomik güven endeksi 100 puan sınırını aştı

Ekonomik güven endeksi Temmuz'da yüzde 2,3 artışla 100.1 değerini aldı, endeks 2018 Mayıs'tan beri ilk kez 100 eşik değerini aştı.

Devamını oku...
 
Türkiye’de kitap basımı arttı, dergi ve gazete basımı azaldı

TÜİK'in 2020 yılına ait Yazılı Medya ve Uluslararası Standart Kitap Numarası İstatistikleri'ne göre, önceki yıla oranla, gazete ve dergilerin sayısı yüzde 13,5, tirajları ise yüzde 20,9 azaldı. Kitap bandrolü sayısı ise 2,3 artarak 433 milyon 213 bin 632 adet oldu.

Devamını oku...
 
Beyaz eşya satışları azaldı

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’ne üye firmaların iç satış ve ihracat olmak üzere 6 ana üründe toplam satışları yılın ilk yarısında 2020 senesinin aynı dönemine göre yüzde 41 oranında artarak 17milyon 426 bin 912 adet olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Sanayide kapasite kullanım oranı arttı

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 76,7'ye yükseldi.

Devamını oku...
 
Sektörel güven endeksleri temmuzda yükseldi

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Temmuz ayında Haziran ayına göre hizmet sektöründe yüzde 5,8, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,7 ve inşaat sektöründe yüzde 4,7 arttı.

Devamını oku...
 
TESK’ten esnaf için ‘cansuyu kredisi’ çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Pandeminin cefasını en çok çeken kesim olan esnaf ve sanatkarlarımızın biriken borçlarını ödeyebilmesi için yeni normalleşme döneminde sıfır faizli ve uzun vadeli can suyu kredisi verilmeli” şeklinde konuştu.

Devamını oku...
 
USİAD Bildiren 133. Sayı Yayımlandı

USİAD Bildiren 133. Sayı Yayımlandı



E-dergiyi okumak için: http://usiad.net/dergi/133.Sayi/

 
Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde arttı

Enflasyon, mayıs ayındaki sürpriz düşüşün ardından haziran ayında yeniden yükselişe geçti. Haziran enflasyonu beklentilerin üzerinde artışla yüzde 1,94 yükselirken, yıllık enflasyon da yüzde 17,53 seviyesine geldi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam