Anasayfa Haberler
Bayramımız Kutlu Olsun
Çarşamba, 23 Eylül 2015 08:24



Ülkemizin bütünlüğü, ulusumuzun birliği içinde huzur, barış ve mutluluk dolu bir bayram dileriz.
USİAD

 
İnovasyonda 58. sıradayız

Ülkelerin inovasyon notları belli oldu. Her yıl yayınlanan Küresel İnovasyon Endeksi açıklandı. Lider koltukları çok değişmezken, gelişen ülkelerden Çin ve Malezya hızlı çıkış yaptı. Türkiye ise 141 ülke arasında 4 basamak gerileyerek 58. sıraya geldi.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi 6,5 yılın dibinde

Tüketici güven endeksi, Eylül'de 58.52'ye gerileyerek Ocak 2009'dan bu yana en düşük değerini aldı.

Devamını oku...
 
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun



26 Ağustos 1922’de Afyon Cephesi’nde başlayıp, 30 Ağustos günü Dumlupınar'da, 9 Eylül’de İzmir’de taçlanan Büyük Zaferimizin 93. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.
Zafer Bayramı, Türk devletinin kuruluşunu, Türk milletinin büyük zaferini müjdelemiş, emperyalizme karşı mazlum milletlerin umut ışığı olmuştur.
Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bağımsızlık mücadelemizin bütün kahramanlarını, geçmişte ve günümüzde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun...
USİAD

 
Moody’s'den Türkiye’ye uyarı

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, erken seçim kararının ekonomik politikaların uygulanmasını geciktireceği ve bunun da kredi notu için “negatif” olduğu uyarısında bulundu.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı yazdı: Gıda sektöründe kooperatifler neden öne çıkmalı

“Gıda Sektöründe Tekelleşme ve Yabancılaşmadan Kimler Kaybediyor?” ve “Gıda Perakendeciliğinde Tekelleşme ve Yabancılaşma Ne Alemde?” başlıklı yazılarımda, sırasıyla, küçük ve orta ölçekli tarım işletmelerinin, bir başka deyişle üreticilerin, küçük ve orta ölçekli gıda firmalarının ve dahi tüketicilerin kayıpta olduğunu belirtmiş, buna koşut olarak çevre sağlığı, gıda güvenilirliği ile küresel ısınma gibi sorunların ortaya çıktığına, beslenme açısından da tek tip insan oluşturma ve farklı kültürlerin yok edilmesi konusuna değinmiştim.

Devamını oku...
 
Sanayi üretim rakamları 1,5 yılın zirvesinde

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre ise yüzde 2,4 arttı.

Devamını oku...
 
Ocak-Temmuz dönemi çelik ihracatında artış

Ocak ayından itibaren gerek miktar gerekse değer bazında düşüşlerin yaşandığı ve özellikle Mayıs ayında dip seviyeyi gören çelik ihracatı, son iki ayda miktar bazında yakaladığı yüzde 11'lik artış ile moral buldu.

Devamını oku...
 
Otomotiv ihracatı Temmuz'da geriledi

Otomotiv endüstrisi temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 kayıpla bir milyar 644 milyon dolar ihracata imza atarken, yılın 7 aylık döneminde ise ihracat yüzde 11.5 azalışla 12 milyar 135 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
2014'te en çok konuta harcadık!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin “Hanehalkı Tüketim Harcaması” istatistiklerini yayımladı. 2014 yılında en çok konut ve kiraya harcama yaptık...

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam