Anasayfa Haberler
Reel kesim güven endeksi 2,7 puan arttı

Reel kesim güven endeksi 2021 yılı Haziran ayında, bir önceki aya göre 2,7 puan artarak 113,0 seviyesinde gerçekleşti.

Devamını oku...
 
DEİK Başkanı Olpak: "Afrika, Türk iş dünyası için önemli"

DEİK Başkanı Olpak, Afrika'nın Türk iş dünyası için önemli olduğunu belirterek, "54 ülkesi var, 45'inde karşılıklı iş konseyimiz var. O ülkelerde büyükelçiliklerimizin, THY'nin uçuşlarının olması Türk iş insanlarını çok teşvik ediyor" dedi.

Devamını oku...
 
Beyaz eşya satışları arttı

Türkiye beyaz eşya sektöründe 2021 yılı Mayıs ayında iç satışlar yüzde 11, ihracat ise yüzde 66 oranında artış kaydetti.

Devamını oku...
 
Tüketici güveni arttı

Tüketici güven endeksi haziranda bir önceki aya göre yüzde 5,8'lik artışla 81,7 puana ulaştı.

Devamını oku...
 
Turizmde KDV indirimi desteği uzatılması yürürlüğe girdi

Turizm sektörüne yönelik KDV indirimi desteği süresinin 31 Temmuz'a kadar uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devamını oku...
 
İSO'dan sanayide “sürdürülebilir üretim” vizyonu ve yeni yol haritası

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Uluslararası anlaşmaların hatırına değil, çocuklarımızın saf ve temiz kalpleri için ‘Sürdürülebilir Dünya’ demek zorundayız. Bu bizim insani, vicdani ve de tarihi sorumluluğumuzdur. Sürdürülebilir üretim vizyonumuz kapsamında beş tematik alanda topladığımız çalışmalarımızla sanayi şirketlerimizin yüksek katma değer üretmelerine destek olacağız. Think-tank görevi görecek İSO Sürdürülebilirlik Platformu ile de kamu, özel sektör ve akademisyenlerin katılımıyla stratejik yönlendirme yaparak sanayinin dönüşümü için önemli bir sinerji yaratacağız” diye konuştu.

Devamını oku...
 
Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi

Ticaret Bakanlığı, 7236 sayılı yapılandırma yasası kapsamında, gümrük vergileri, idari para cezaları, faizler, gecikme faizleri, gecikme zammı alacaklarının yeniden yapılandırılmasına dair esaslara açıklık getirdi.

Devamını oku...
 
Döngüsel bir ekonomi hassas tarımla mümkün

Dünyada 4 milyar hektardan fazla arazi yani Türkiye’deki arazilerin 150 katı büyüklüğünde alan çölleşme tehdidi altında. 2 milyar insan ise temiz su olmadan yaşamaya çalışıyor. BM, 2025 yılında 1,8 milyar insanın su kıtlığı çeken yerlerde yaşayacağını öngörüyor. Türkiye’de temiz su kaynağının yüzde 73’ü ise tarımsal üretimde kullanılıyor. Dünya genelinde de yüzde 70’ler civarında benzer bir tablo söz konusu.

Devamını oku...
 
Cari açık verisi açıklandı

Merkez Bankası ödemeler dengesi istatistikleri Nisan ayı verilerini açıkladı. Cari işlemler açığı, Nisan’da yıllık bazda 3 milyar 584 milyon dolar düşüşle 1 milyar 712 milyon dolara geriledi.

Devamını oku...
 
Tarımda üretici fiyatları arttı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,43 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam