Anasayfa Haberler
Borç yapılandırılmasına ilişkin merak edilen sorular ve yanıtları

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırılma düzenlemesine ilişkin merak edilen soruları cevapladı.

Devamını oku...
 
Sanayide üretim geçen aya göre yüzde 1 geriledi

Sanayi üretim endeksi, yıllık bazda baz etkisiyle yüzde 66 artarken bir önceki aya göre yüzde 0,9 geriledi.

Devamını oku...
 
İnşaat malzemeleri ihracatı 2,5 milyar dolar seviyesini aştı

İhracattaki yüksek performansını nisan ayında da koruyan inşaat malzemeleri sanayisinin aylık dış satımı uzun yıllar sonra ilk kez 2,5 milyar dolar seviyesini aştı.

Devamını oku...
 
Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte yıllık yüzde 1,3 daraldı

Euro Bölgesi ilk çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 1,3 daraldı. Önceki çeyreğe göre daralma yüzde 0,3 olarak açıklandı.

Devamını oku...
 
İhracat iklimi endeksi, rekor seviyeye yaklaştı

İhracat İklimi Endeksi, mayısta 58,4'e yükselerek imalat sanayi ihracatçılarının talep koşullarında belirgin bir iyileşmeye işaret etti. Endeks, haziran 2006'daki rekor seviyesine yaklaştı.

Devamını oku...
 
KDV indirimi 2 ay daha uzatıldı

Pandemi sürecinde zarar gören sektörlere destek kapsamında geçen yıl başlatılan ve Aralık ayında süresi 31 Mayıs’a kadar uzatılan KDV indirimi, bugün Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle 2 ay daha uzatıldı.

Devamını oku...
 
OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz arsa tahsisi süresi uzatıldı

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) yer alan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilmesi uygulaması 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Devamını oku...
 
Mayıs ayı dış ticaret açığı belli oldu

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mayıs ayında ihracat yıllık bazda yüzde 65,5 artışla 16,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Güçlü artış geçen yıl pandemi kaynaklı dış ticarette yaşanan gerilemenin yarattığı baz etkisinden kaynaklanıyor. Mayıs ayında dış ticaret açığı ise 4,2 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Devamını oku...
 
Hazır giyim ve konfeksiyon temsilcilerinden markalaşma çağrısı

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Başkanı Gürkan Tekin, dünyanın 229 ülkesine dış satım yaptıklarını belirterek, firmaların kaliteli üretimlerini doğru kullanıp markalaşmaya yönelmeleri gerektiğini belirtti.

Devamını oku...
 
İmalat PMI mayısta 50’nin altına geriledi

İmalat PMI, salgın kısıtlamalarına paralel olarak mayısta 49.3'e geriledi ve Mayıs 2020'den beri ilk defa daralmaya işaret etti.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam