Anasayfa Basında USİAD Basın Açıklamaları
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımızın kurtuluşu için mücadele etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 94. yılını coşkuyla, gururla kutluyoruz.
Bizi birleştiren, bizi aydınlatan Cumhuriyetimizin 94. yaşı kutlu olsun.
Cumhuriyet Geleceğimizdir.
USİAD



 
İyi Bayramlar



Milletçe mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir bayram geçirmek dileğiyle...
Bayramımız kutlu olsun.
USİAD

 
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

26 Ağustos 1922’de Afyon Cephesi’nde başlayıp, 30 Ağustos günü Dumlupınar'da, 9 Eylül’de İzmir’de taçlanan Büyük Zaferimizin 95. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.

Zafer Bayramı, Türk devletinin kuruluşunu, Türk milletinin büyük zaferini müjdelemiş, emperyalizme karşı mazlum milletlerin umut ışığı olmuştur.
Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bağımsızlık mücadelemizin bütün kahramanlarını, geçmişte ve günümüzde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

 
Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan Barış Antlaşması'nın 94'üncü yıldönümünü kutluyoruz

Lozan Antlaşması, Türk milleti aleyhine asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması'yla tamamlandığı zannedilmiş büyük bir suikastin yıkılışını ifade eden bir vesikadır. Gazi Mustafa Kemâl Atatürk (1927-NUTUK)

Lozan bir siyasal bağımsızlık belgesidir. Türkiye’nin bağımsız bir devlet olarak tanınmasını sağlayan ve bunu uluslararası alanda tescil eden belgedir. Lozan Antlaşması'ndan üç ay sonra da Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Lozan bir ekonomik bağımsızlık belgesidir. Lozan’da kapitülasyonların kaldırılması kararı alınmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusu ve yapı harcı niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması'nın 94'üncü yıldönümünü kutluyor, Lozan’ın mimarlarını, başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü saygı ile anıyoruz.

USİAD

 
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. Yıldönümü Tüm Ulusumuza Kutlu Olsun!

Barış Harekatı, Kıbrıs’a huzuru ve barışı getirmiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin kuruluşuna giden yolu açmıştır. Kıbrıs Türkünün özgürlük günü olan 20 Temmuz’un 43. yıldönümü tüm ulusumuza kutlu olsun!


1963 yılında Rumlar tarafından siyasi hakları gasp edilen Kıbrıs Türkü, kendisine uygulanan tüm baskılara ve şiddete karşı direniş göstermiş ve 20 Temmuz 1974’te Türkiye’nin müdahalesi ile barış, huzur ve özgürlük ortamına kavuşmuştur. İşte bu nedenledir ki 20 Temmuz aynı zamanda ‘Barış ve Özgürlük Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Ve bu bayram yalnız yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin değil tüm ulusumuzun bayramıdır.
Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesi yolundaki ilk adımı olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Milli bir davamız olan Kıbrıs konusunda gereken hassasiyet gösterilmeli, KKTC’nin bağımsızlığı hususunda asla taviz verilmemeli, adada eşit statülü ve iki devletli bir yapı kabul edilmelidir.
USİAD

 
İklim değişikliği buğdayda kayıp yarattı

Küresel çapta yaşanan iklim değişikliği yağış miktarında düşüşe neden olurken Türkiye'nin geçen yılki buğday üretimi yüzde 9 azalarak 20,6 milyon tona geriledi.

Devamını oku...
 
E-ticarette yeni dönem

E-ticaret sektöründe, "asgari güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarına uyan hizmet ve aracı hizmet sağlayıcılara verilen elektronik işaret" olarak tanımlanan güven damgasının alınmasına ilişkin şartlar belirlendi.

Devamını oku...
 
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun



Mustafa Kemal Atatürk, Söylev'ine, "1919 yılı Mayısının 19. günü Samsun'a çıktım. Genel durum ve görünüş" diye başlar...
19 MAYIS MİLLİ MÜCADELEMİZİN SİMGESİDİR.
19 MAYIS, ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN DİRENİŞİN BAYRAMIDIR!
YAŞASIN BAĞIMSIZLIK, YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ!
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK ve SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
USİAD

 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

 
12-18 Aralık "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası"
Pazartesi, 12 Aralık 2016 10:48

Neden Ulusal Ekonomi, Üretim ve Yerli Malı Diyoruz

USİAD (Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Birol Başaran, ülkemizde 1929 yılında kanun haline getirilen ve 1946 yılından itibaren 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Yerli Malı ve Tutum Haftası”nın altını çizmek için bir açıklama yaptı.
Başaran, açıklamasında şunları ifade etti:

"USİAD olarak, yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda stratejik öneme sahip olan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nın bir nostâlji değil, zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve hatırlatmayı bir görev biliyoruz.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 8 / 10

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam