Anasayfa USİAD Bildiren
Mustafa Pamukoğlu'ndan İş Adamına Tavsiyeler

2012 yılında iş dünyasının odaklanacağı birçok husus var. Bunlardan bazılarını dikkatinize sunuyoruz.

Yeni Türk Ticaret Yasasına Hazırlık Yapın
Bunlardan biri 01.07.2012’de yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Yasası. Bu yasa çok önemli değişiklikler getiriyor. Bu yasaya hazırlanmak gerekiyor. Her ne kadar yasanın bir yıl erteleneceği hususunda beklenti olsa da sizin hemen bu yasaya göre hazırlıklarınızı yapmanızda yarar var.

Devamını oku...
 
Nazım Güvenç Yazdı: “2012’de Çözüm Mü, Çözülme Mi?”

2011 yılının başında, yine bu dergide yayınlanan yazımızda “Geçiş”yılı (bis) 2011”  başlığını kullanmıştık. Tezimiz çok kısaca şuydu:
2008 Güzünde ABD’de patlak veren finansal kriz hızla Atlantik dünyasının Avrupa yakasına da sıçramıştı. Dahası kriz 2009’da finansal boyuttan reel ekonomik boyuta da yayılmıştı. 2010 yılı ise krize çözüm arayışları ile geçmişti.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Erol Manisalı: Ortadoğu’da Değişenler, Değişmeyenler

Türkiye ileride tarihçilerin yazmakta zorlanacakları bir süreçte.
1 Mart 2003’teki “Tezkere” çok tartışılmıştı ve Meclis’te reddedildi. 2003’ün çok öncesinde 1991’de Turgut Özal’ın ABD ile birlikte Irak’a girme önerisi Genelkurmay Başkanı Torumtay tarafından reddedilmişti ve onun istifası sonucu plan uygulanamadı.

Devamını oku...
 
USİAD Bildiren Dergisi'nin 46. sayısı yayımlandı!

“2011 Yılı Ekonomisine Bakış ve 2012’den Beklentiler” başlığıyla çıkan ve yayınını bundan böyle elektronik ortamdan devam ettiren derginin diğer kapak konuları “Hazır Yemek Sektöründe Yaşananlar” ve “Yerli Malı Bir Nostalji Değil Zorunluluk”.
Ekonomideki gidişat ve gelişmeler üzerine makale, röportaj ve haberlerin de bulunduğu derginin bu sayısında şunlar yer alıyor:

Uğur Civelek-Makale: “Geçmişin Hesapsızlığı Peşimizi Bırakmıyor!..”
Prof. Dr. Korkut Boratav'la Söyleşi: “MB ve Hükümet Çalkantılar Karşısında Çaresiz Kalıyor”

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 17 18 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam