Anasayfa
USİAD Bildiren


Bülent Tunç: “Halkımızın Hem Yerli Hem de Ucuz Et Yemesini İstiyoruz”
Salı, 26 Haziran 2012 08:50

Türkiye’de sürekli artan kırmızı et fiyatlarını ve sektör durumunu Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ile konuştuk. Başkan Tunç, “İthalata karar verildiği günlerde besici karkas etini gayet normal fiyatlarla satabiliyordu, bu gün besici 15-16 TL’ye mal ettiği karkas eti 13 TL’ye satamıyor ve perakende fiyatlar yine yüksek” dedi. Bülent Tunç ile gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlere sunuyoruz.

Devamını oku...
 
Nazım Güvenç: Euro’nun ve Bölgesinin Geleceği Karanlık

Öncelikle kıdemli kapitalist ülkeleri sarsan, sallayan finansal ve ekonomik kriz patladığı 2008 Eylülünden buyana ABD’den Avrupa’ya, özellikle de Avrupa Birliği ülkelerine sıçradı. Onlar arasında da en çok topluca “Euro bölgesi” denen 17 AB üyesinin katılmış bulunduğu coğrafya etkilendi. O kadar ki fiilen batmış fakat zorla, dış destekle su üstünde tutulmaya çalışılan Yunanistan’ın çare olarak yeniden kendi parası Drahmi’ye dönmeyi mi yoksa Euro’da kalmayı mı seçeceğinin Euro bölgesinin dağılmasını tetikleyip tetiklemeyeceği tartışılır oldu.

 

Devamını oku...
 
Nazım Güvenç Yazdı: Küresel Ekonomik Tabloyu Doğru Okumak

Gelişmiş, kıdemli kapitalist ülkelerde 2008’den beri finansta patlayıp reel ekonomiyi yakmaya koyulan (ve “29 Krizi’nden daha feci” denen) kriz her geçen gün daha derinleşirken ‘‘Küreselleşme’’ denen olguyu, keza dinamiği ‘‘emperyalizm’’ ile karıştırıp yıllarca emperyalizmin adını bile anmadan fili tarif edercesine anlatmaya ve o arada bol bol atıp tutmaya bayılan bir kesim, son günlerde, ‘‘yaşasın küreselleşme bitiyor’’, ‘‘yaşasın Keynesizm geri geliyor’’, ‘‘biz dememiş miydik?’’ bayramı yapıyor!

 

Devamını oku...
 
TDKD Başkanı Mehmet Ali DİNÇ: “Geçen Yıl İthal Edilen 800 Bin Deri Ceket Türkiye’de 10 Bin Kişiyi İstihdam Ederdi”
Pazartesi, 28 Mayıs 2012 07:52

Geçen yıl ithal edilen 800 bin deri ceketin Türkiye’de 10 bin kişilik istihdama ve 2008 krizinde kapanan 300 şirketin tekrar açılmasına denk gelebileceğini belirten Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Başkan Dinç ile deri sektörü üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi dergimizin bu sayısında sizlere sunuyoruz.

Devamını oku...
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun...
Cuma, 18 Mayıs 2012 14:22

"Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun...

USİAD Yönetim Kurulu

 
<< Başlangıç < Önceki 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sonraki > Son >>

Sayfa 30 / 35

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam