Anasayfa
USİAD Bildiren


Prof. Dr. Tayfun Özkaya Yazdı: Doğa ve İnsan Dostu Bir Tarım Sistemi Mümkün Mü

20. yüzyıl ortalarından itibaren hayvansal üretim, bitkisel üretimden kopmaya başladı. Hayvanlar kapalı ve sıkıştırılmış binalarda beslenmeye başlandı. Diğer yandan hayvancılık işletmeleri bitkisel üretimden koparılınca nöbetleşmeye giren yem bitkileri ve baklagiller yetiştirmek gereksizleşti. Bunun bitkisel üretim üzerindeki etkileri yıkıcı oldu. Tek ürün (monokültür) sistemi yoğunlaştı. Bu varılan son durumda tarım sistemi artık hayvancılığı da kapsayarak endüstriyel tarım (industrial agriculture) olarak adlandırılmaya başladı.

 

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Kerem Karabulut: “Cari Açık Göstergesinde Kriz Sınırını Aştık!”

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut ile Türk ekonomisindeki cari açık sorunu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Cari açığın ne olduğu, sorunlar ve çözümler üzerine Prof. Karabulut ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi sizlere sunuyoruz.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Cihan Dura Yazdı: "AKP’Yİ İKTİDARDA TUTAN KREDİ KARTLARI MI?"

Türkiye’de AKP iktidarının başta gelen icraatlarından biri, tüketici kredileri ile kredi kartları kullanımında yarattığı büyük patlamadır. Böylece halkımız gelecekteki kazançlarını şimdiden harcamaya, ciddî ve tehlikeli bir şekilde borç altına girmeye başlamıştır. Borçlar şu işlemlerden kaynaklanıyor: tüketici kredileri (konut, taşıt, diğer), taksitli alışverişler, yasal takipteki kart borçları.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı Değerlendirdi: "Avrupa Birliği Çıkmazı’nda Doğru Tanıyı Koyabilmek!"

Günümüzden, neredeyse 15 ay önce 27 Eylül 2010 tarihli bir yazı kaleme almıştım. “Avrupa Birliği’nden Bir Gol Daha Yemek” adlı yazımda, Avrupa Birliği (AB)’nin, Meksika’dan sonra G. Kore ile Serbest Ticaret Antlaşması (STA)’na hazırlandığını, 6 Ekim 2010’da imzalanacak antlaşmanın 2011’de yürürlüğe gireceğini ve AB pazarlarında Türkiye’nin tekstil, beyaz eşya ve otomotiv gibi sektörlerde G. Kore ile yarışmasında adaletsiz bir durumun ortaya çıkacağını dile getirmeye çalışmıştım.

Serbest Ticaret Antlaşması Ne

Devamını oku...
 
USİAD Bildiren Dergisi’nin 48. sayısı yayımlandı

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BORÇLANMAYLA NEREYE KADAR” başlığıyla çıkan ve yayınını bundan böyle elektronik ortamdan devam ettiren derginin diğer kapak konuları “Ünlü Armatör Gündüz Kaptanoğlu’yla Söyleşi” ve “Prof Dr. Karabulut: Cari Açık Göstergesinde Kriz Sınırını Aştık!”.

Ekonomideki gidişat ve gelişmeler üzerine makale, röportaj ve haberlerin de bulunduğu derginin bu sayısında şunlar yer alıyor:

 

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki > Son >>

Sayfa 33 / 35

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam