Anasayfa Haberler
TİM Başkanı Gülle: "Türk Lirası'nın bu kadar değer kaybetmesini anlamakta zorluk yaşıyoruz”

TİM Başkanı İsmail Gülle, faizin üretim ve ihracat için büyük bir yük olduğuna dikkat çekerek, MB’nin faiz indirimi sonrası ekonomide yaşanan gelişmeleri, “Bir puanlık faiz indirimi karşısında Türk Lirası'nın bu kadar değer kaybetmesini anlamakta zorluk yaşıyoruz” şeklinde yorumladı.

Devamını oku...
 
Tarımsal girdi fiyatları arttı

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, eylül ayında aylık bazda yüzde 1,56, yıllık bazda ise yüzde 27,8 arttı.

Devamını oku...
 
Ankara Ticaret Odası'ndan perakende sektörü çalışanlarına eğitim

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, perakende sektörü çalışanlarına yönelik düzenledikleri eğitimlerle, satış elemanlarının mesleki kabiliyetlerini geliştirmeyi ve üyelerinin satışlarına ivme kazandırarak iş hacimlerini artırmalarını hedeflediklerini belirtti.

Devamını oku...
 
Kurulan ve kapanan şirket sayısı ekimde düştü

Türkiye’de ekim ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 8,3 azalarak 9 bin 336'ya, kapanan şirket sayısı da yüzde 5,1 düşüşle bin 499'a geriledi.

Devamını oku...
 
Dr. Mahfi Eğilmez yazdı: TL'nin Değer Kaybının Nedenleri

Yanlış kullanılan bir kavram: Devalüasyon

Son yıllarda pek çok kez sorup yanıtlamaya çalıştığımız bir soru bu. Defalarca yaptığım bir yanlış kullanım düzeltmesini bir daha yapayım: TL’nin yaşadığı değer kaybının adı değer kaybıdır devalüasyon değil. Çünkü devalüasyon teknik olarak sabit kur rejiminde ve idari bir kararla olur. Devalüasyon olması için kur rejiminin sabit kur rejimi olması gerekir. Oysa biz uzun süredir dalgalı kur rejiminin içindeyiz. Devalüasyon olması için paranın yabancı paralar karşısında değerinin düşürülmesi için idari bir karar alınması gerekir. Oysa dalgalı kur rejiminde paranın yabancı paralar karşısındaki değeri piyasada oluşan arz ve talebe ve hiçbir idari karar alınmasına gerek kalmaksızın göre anlık olarak değişime uğrayabilir. Otuz yıldan fazla süredir dalgalı kur rejimi içinde olan Türkiye’de bu dönemde birkaç devalüasyon da olmadı değil. Mesela 1994 krizinde Türkiye dalgalı kur rejimindeyken devalüasyon yaparak dünya ekonomi tarihine geçmişti. Bunu sonraki yıllarda da birkaç kez denedi.
Şimdi gelelim Türk Lirasının son dönemde niçin hızla değer kaybettiğine. Bunun iç ve dış nedenleri var.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası 'indirime devam' dedi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 5 dakika gecikmeyle açıkladığı faiz kararında 'indirime devam' dedi. Politika faizi 100 baz puan düşürülerek yüzde 15'e çekildi. TCMB, faiz indirimine yılın son ayında devam edeceği sinyalini verdi.

Devamını oku...
 
Kısa vadeli dış borç stoku eylülde yükseldi

Kısa vadeli dış borç stoku, eylülde 2020 yıl sonuna göre yüzde 8,8 artarak 124,4 milyar dolara çıktı.

Devamını oku...
 
İnşaat malzemeleri sanayi endeksi geriledi

İnşaat malzemeleri sanayi endeksi, ekim ayında 0,04 puanlık düşüşle 80,11 puana geriledi. Ekim ayında faaliyetlerde artış yaşanırken, güven ve beklentilerde yine düşüş gerçekleşti.

Devamını oku...
 
İSO, sürdürülebilirlik yol haritalarından üçüncüsünü yayınladı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında 10 sektör için hazırlamaya başladığı yol haritalarından üçüncüsünü yayınladı.

Devamını oku...
 
TÜİK üçüncü çeyrek işsizlik verilerini açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, bu yılın üçüncü çeyreğinde, ikinci çeyreğe göre 0,4 puanlık azalışla yüzde 11,7 oldu.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam