Anasayfa Haberler
Yurt dışı ÜFE, eylülde aylık yüzde 1,55 arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, eylül ayında yıllık bazda yüzde 28,87, bir önceki aya göre ise yüzde 1,55 arttı.

Devamını oku...
 
Makine ihracatı 9 ayda 17 milyar dolar

Makine İhracatçıları Birliği, bu yılın 9 aylık döneminde 17 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Karbon nötr hedefine uyumda çekincemiz yok” dedi.

Devamını oku...
 
Tarım-GFE yıllık yüzde 28,74 arttı

Tarım-GFE'de (2015=100), 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,93, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,50, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,74 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 20,77 artış gerçekleşti.

Devamını oku...
 
OİB 10. Otomotivde Geleceğin Tasarım Yarışması başladı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) tarafından otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla düzenlenen 10. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması başladı. “Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler” teması ile düzenlenen yarışmada toplam 383 proje arasında seçilen 10 finalist dereceye girmek için yarışıyor. OİB yarışma ile Türkiye’nin dünya çapındaki güçlü üretim merkezi konumuna, tasarım ve Ar-Ge alanındaki yeteneklerini de eklemeyi hedefliyor.

Devamını oku...
 
Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ağustosta azaldı

Türkiye’nin ağustos sonu itibarıyla yurt dışı varlıkları 297,4 milyar dolar, yurt dışı yükümlülükleri ise 589,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Konut fiyatlarında artış

Konut Fiyat Endeksi (KFE) ağustosta aylık yüzde 3,9 ve yıllık yüzde 33,4 artışla 192,6 seviyesinde gerçekleşti. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre İstanbul’da yüzde 30,7, Ankara’da yüzde 28,5 ve İzmir’de 33,6 yükseldi.

Devamını oku...
 
Meyve sebze mamullerinde 2 milyar dolar ihracat

Gıda ihracatının yıldızı paylayan sektörleri yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörleri dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA’da dünyanın dört bir tarafından gelen alıcılarla bir araya geldi.

Devamını oku...
 
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanıyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu 18 Ekim Pazartesi günü (bugün), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplanıyor.

Devamını oku...
 
İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu

Ticaret Bakanlığının koordinesinde, ihracatçıların finansmana erişim ve kredi kefalet sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi'nin (İGE) kuruluş süreci tamamlandı.

Devamını oku...
 
İhracat ve ithalat birim değer endeksleri ağustosta yükseldi

İhracat birim değer endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9, ithalat birim değer endeksi yüzde 27,1 arttı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam