Anasayfa Haberler
Basım-yayıncılardan dayanışma çağrısı

Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV), basım ve yayın sektörü paydaşlarını bir araya getirdi. Piyasadaki darboğaz ve ithal girdi fiyatlarındaki artışa karşı çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda kağıtçı, matbaacı, ambalajcı ve yayıncılar arasında dayanışma çağrısı yapıldı.

Devamını oku...
 
Etiketlere “yerli malı” logosu

Ticaret Bakanlığı'nca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirildi.

Devamını oku...
 
Atık kağıtların geri dönüşümü için çağrı

Kağıt sektörünün kurdaki gelişmelerden daha az etkilenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından, atık kağıtların daha etkin toplanılması ve bu konudaki toplumsal bilincin artırılması çağrısında bulunuldu.

Devamını oku...
 
Otomotiv üretimi 8 ayda yüzde 5 düştü

Türkiye'de toplam otomotiv üretimi, yılın 8 ayında 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 5 azalarak 1 milyon 34 bin 97 adet oldu.

Devamını oku...
 
Iğdır pamuğunda rekolte beklentisi 8 bin ton

Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Aras Vadisi'nde yıllar sonra yeniden ekilen pamuğun üretim alanları genişliyor. Bu yıl için rekolte beklentisi 8 bin ton civarında.

Devamını oku...
 
Sanayiciden 'enerjideki artış, istihdam teşviki ile desteklensin' talebi

Yüksek kur ve yüksek faiz sarmalına giren sanayici yılbaşından beri enerji maliyetlerinin %60 arttığını belirterek, OSB’lerde istihdam üstündeki yüklerin kaldırılmasını istiyor. Sanayici böylece üretim çarklarının dönmesinin sağlanacağını belirtiyor.

Devamını oku...
 
Kur artışı filo kiralamayı da vurdu

TOKKDER Başkanı Ekici, artan borçlanma maliyetleri ve bankaların kredi vermede isteksiz davranmaları nedeniyle bu yılı yatay ile yüzde 5 arası daralma yaşanabileceğini ifade etti.

Devamını oku...
 
Dövizle kira dönemi sona erdi

Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk lirasına dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devamını oku...
 
ZMO: Tarım yüzde 1,5 küçüldü

Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) bir önceki yılın aynı dönemine göre 2018 yılının ikinci çeyreğinde (Nisan, Mayıs, Haziran) %5.2 artarken, tarım sektörünün toplam katma değeri ise %1.5 azaldı.

Devamını oku...
 
Teknoparklar sanayicilerle buluşuyor

Ar-Ge, Sanayi, Akademi (ASA) Buluşmasının 5’incisi, Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK) 2018 ile birlikte gerçekleştirilecek. Fuara 20 ülkeden 30 bin teknoloji meraklısının katılması bekleniyor...

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam