Anasayfa Haberler
İkinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğindeki büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ekonomi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü.

Devamını oku...
 
Hizmet sektörü yavaşladı, sanayi toparlanıyor

SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 4,9 puan azalarak 47,8 değerine geriledi. Hizmet sektörü endeksi önceki aya göre 8,4 puan azalırken, sanayi sektörü endeksi 5,1 puan yükseldi.

Devamını oku...
 
Dış ticaret açığı arttı

TÜİK, Türkiye ekonomisinin temmuz ayı ihracatının 16,4 milyar dolar, ithalatın ise 20,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Böylece İhracatta yıllık artış yüzde 10,4; ithalatta ise yüzde 16,8 oldu. İlgili dönemde dış ticaret açığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,3 artarak 4,3 milyar dolara yükseldi.

Devamını oku...
 
Geçici e-teminat mektubuna ilişkin düzenleme

Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yapılacak işler kapsamında, geçici e-teminat mektuplarına ilişkin işlemler Kamu İhale Kanunu ile ilgili ihale uygulama yönetmelikleri ışığında yürütülecek.

Devamını oku...
 
Ekonomik güven endeksi Ağustos’ta arttı

Ekonomik güven endeksi Ağustos ayında %0,7 oranında artarak 100,8 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Devamını oku...
 
Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı

7326 sayılı vergi yapılandırması kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatılmış oldu.

Devamını oku...
 
İSO Başkanı Bahçıvan: "Türk Eximbank yeni nesil kredilerle sanayimizin sürdürülebilirliğini desteklemeli"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, "Sanayimizin, güçlü ve sürdürülebilir ihracat için finansman desteğine ihtiyacı var. Bu bağlamda Türk Eximbank, ihracat ve yeşil ekonomi için yeni nesil finansman kaynaklarını artırarak desteklerini çeşitlendirmeli" dedi.

Devamını oku...
 
İlk 7 ayda Türkiye'ye gelen turist sayısı açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2021 yılının ilk 7 ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı 10 milyon 88 bin 603 oldu.

Devamını oku...
 
Dr. Mahfi Eğilmez yazdı: Türkiye Ekonomisinin Dünya Ekonomisindeki Yeri

Bir ekonominin dünya ekonomisi içindeki yerini (payını) ölçmenin en kestirme yolu o ülkenin GSYH’sinin dünya toplam GSYH’si içindeki payını hesaplamaktan geçer. Burada hesaplamaya alınacak GSYH iki farklı şekilde ele alınabilir: Cari fiyatlarla GSYH ve Satınalma Gücü Paritesine (SAGP) göre GSYH. Ben bu karşılaştırmalarda cari fiyatlarla GSYH’yi almayı tercih ediyorum, çünkü SAGP’ye göre GSYH bizim gibi dolarizasyonu yüksek, dual paraya dayalı ekonomilerde yanlış sonuç veriyor ve GSYH’yi olması gerekenden yüksek gösteriyor. Bu hesaplamalarda dual para kullanan ekonomilerde yerli para yabancı paralara karşı değer kaybettikçe satınalma gücü yükselmiş görünüyor. Dolayısıyla bu yöntemle yapılan ölçümler ABD gibi Euro Bölgesi ülkeleri gibi, Birleşik Krallık gibi rezerv paraya sahip gelişmiş ülkelerde doğru sonuç verse de bizim gibi dual para ekonomilerinde yanlış sonuç veriyor.

Devamını oku...
 
Tüketici güveni ağustosta geriledi

Tüketici güven endeksi, ağustosta aylık yüzde 1,6 düşüşle Ağustos'ta 78,2 puana geriledi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam