Anasayfa Haberler
Perakende sektöründe satışlar düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Eylül ayı Perakende Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı. Perakende satış hacmi eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Devamını oku...
 
Sanayi üretimi Eylül'de yüzde 3.8 azaldı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 3,8 azaldı.

Devamını oku...
 
Dolar 3.1850 TL ile tarihi zirvede

Dün 3,18 seviyesini test ederek yeni rekorunu kıran dolar/TL, bugün 3.1850'yi görerek tarihi zirvesini yeniledi.

Devamını oku...
 
Maliye Bakanı Ağbal: 3. çeyrekte bir yavaşlama var. Piyasaların canlanması için her tedbiri aldık

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "İlk iki çeyrekte ekonomi belli bir seviyede gittikten sonra üçüncü çeyrekte bir yavaşlama var. Hükümet olarak piyasaların canlanması için her tedbiri aldık" dedi.

Devamını oku...
 
Teşvikte mevzuatın gecikmesi milyarlık yatırımları erteletti

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandığında tüm sektörlerde heyecan yaratan Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinin mevzuatı, açıklanmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala yazılmadı.

Devamını oku...
 
Global ekonomi yavaş büyüyecek

Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsü (NIESR) bugün yayınladığı raporda küresel ekonomisinin 2016'da 2009 yılındaki resesyondan bu yana görülen en yavaş büyümeyi yaşacayacağı tahminini devam ettirdi.

Devamını oku...
 
Dış ticaret açığı Ekim'de yüzde 13.8 arttı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı öncü verilere göre, dış ticaret açığı Ekim’de yüzde 13.79 artarak 4.15 milyar dolar oldu.

Devamını oku...
 
Türkiye geleceğini 8 sektörde arayacak

Türkiye'nin bilim, teknoloji ve yenilik alanında gelecek dönemde izleyeceği politikalar ve alınacak tedbirler belirlendi. Buna göre, enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma sektörlerinde işletmelerin prototip geliştirme süreçleri ve teknolojik ürün yaratılması desteklenecek.

Devamını oku...
 
İhracat yüzde 5 düştü

TİM verilerine göre mücevher dışındaki altın ihracatı hariç tutularak yapılan hesaplamalarda, ekimde ihracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4.6 düşüşle 11 milyar 727 milyon dolar oldu.

Devamını oku...
 
Borç yapılandırmada rekor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Şu ana kadar yaklaşık 5,3 milyon başvuru aldık ve yeniden yapılandırdığımız tutar da 46 milyar liraya çıktı. Bu bir rekor” dedi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam