Anasayfa Haberler
Fuarlara 104.6 milyon lira destek sağlandı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, fuar desteklerinin geçen yıl, önceki yıla göre yüzde 44 oranında artarak 104 milyon 611 liraya ulaştığını belirtti.

Bakan Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen fuar desteklerine ilişkin yaptığı açıklamada, fuarları, yeni pazarlara girme, yeni ürünün tanıtımı ve pazarda yer edinmede önemli bir etkinlik olarak gördüklerini, 2011 yılında Ekonomi Bakanlığı olarak 226 fuara katılım desteği sağladıklarını, bu desteklerden 10 bin 138 başvuru sahibinin yararlandığını kaydetti. Çağlayan, sözkonusu fuarların bir çoğunu ihracatçılar, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte ziyaret ettiklerini ifade etti.

Devamını oku...
 
Enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Şubat ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 0,56 arttığını, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0,09 gerilediğini açıkladı.

TÜİK’in 2003 baz yıllı verilerine göre, Şubat ayında TÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,43, ÜFE ise yüzde 9,15 artış gösterdi.
Aralık ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 7,48, üretici fiyatlarında ise yüzde 10,96 düzeyinde gerçekleşti.

 
Yatırımcı temkinli, piyasaya katılım hız kesti

Yurtdışından gelen makroekonomik veriler risk algılamasını zayıflatırken, hisse senetleri piyasasında temkinli ve karışık tablo hakim.

Küresel piyasada kısa süreli Yunanistan iyimserliğinin ardından, zayıf gelen PMI verileri risk algısını olumsuz yönde etkiledi. Emtia cephesinde eğilim yukarı yönlü olurken, hisse senetleri cephesinde satıcılı görünüm izleniyor.

 

Devamını oku...
 
Atılmayan SMS'ler operatörlere fena patladı

Yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların SMS'i terk edip sosyal medyayı mesajlaşmak için kullanmaya başlamasıyla birlikte dünya genelindeki telefon operatörlerinin SMS gelirlerindeki maddi zararı 14 milyar dolara ulaştı.

Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağ platformları bugün için yaygın bir şekilde kullanılıyor ve kullanıcılar artık mesajlaşmak istediğinde bu portalları tercih ediyor. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar bu sosyal ağ sitelerinde mesajlaşır oldu. Operatörler ise SMS gelirlerini artırabilmek için kullanıcılara belirli tarifelerden binlerce SMS vermeye başladı. 

Devamını oku...
 
Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası oluyor

Türkiye'de her gün ortalama 172 iş kazası olduğunu, bu kazalarda 4 çalışanın hayatını kaybettiğini, 6 kişinin ise sürekli iş göremez hale geldiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Oysa iş kazaları ve meslek hastalıklarının yüzde 98'i önlenebilir" dedi.

Kişisel Koruyucu Donanımların Piyasa Gözetimi ve Denetimine Destek Laboratuvarı Kurulması Teknik Destek Projesi Bilgilendirme Toplantısı, Crown Plaza Ankara Oteli'nde yapıldı.

 

Devamını oku...
 
Mısır'daki Türk yatırımcılar 'süratli tedbir' bekliyor

Türk yatırımcılar, Mısır'ın İskenderiye kentinde sorunlarını dile getirdi

Mısır'daki Türk yatırımcılar ve işadamları, son dönemde yaşadıkları sorunları Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen bir toplantıda masaya yatırdılar.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği ve Mısır Ticaret Odaları Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda her iki ülkeden yatırımcılar ile iş adamları bir araya geldi. İskenderiye Ticaret Odası Mustafa Yakut El Nagar Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Türk ve Mısırlı iş adamları, Türkiye Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve Mısır Ticaret Federasyonu Başkanı Ahmed El Vekil başkanlığında buluştular.

 

Devamını oku...
 
78 ilin bütçesi açık verdi, 11 ilin iki yakası bir araya geldi

2012 yılının Ocak ayında, 13 ilin bütçesi fazla, 68 ilin bütçesi açık verdi. Bütçe açığı sıralamasında ardı ardına depremlerin vurduğu Van 230.2 milyon TL açıkla ilk sırada yer aldı. Bütçe fazlasında ise 9.8 milyar TL ile İstanbul birinci oldu.

2012 yılı Ocak ayında, 13 ilin bütçesi fazla, 68 ilin bütçesi açık verdi. Bütçe açığı sıralamasında ardı ardına depremlerin vurduğu Van 230.2 milyon TL açık ile ilk sırada yer aldı. Maliye Bakanlığı, Ocak ayında tahakkuk eden 76.9 milyar TL'lik verginin 23.5 milyar TL'sini tahsil etti. İstanbul 10.3 milyar TL vergi tahsilatıyla ilk sırada yer alırken, İstanbul'u 2.7 milyar TL ile Kocaeli, 2.5 milyar TL ile İzmir, 2.4 milyar TL ile Ankara izledi.

 

Devamını oku...
 
ÖTV arttı 'cep' ithalatı azaldı

Cep telefonu ithalatı, geçen yılın Ocak-Ekim döneminde yüzde 46 artarken, ÖTV artışının ardından, Kasım'da yüzde 13, Aralık'ta yüzde 5 azaldı.

Cep telefonu ithalatı geçen yıl Ocak-Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artarken, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının arttırılmasının ardından, bir önceki yılın aynı ayına göre Kasım'da yüzde 13, Aralık'ta yüzde 5 azaldı.

 

Devamını oku...
 
Ocak'ta 5 bin şirket kuruldu, 2 bini kapandı

Yeni yılın ilk ayında 5 bin 257 şirket kuruldu, 2 bin 105 şirket kapandı.

Türkiye genelinde kurulan şirket sayısı 2012 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.13 azalarak 5 bin 257 düzeyinde gerçekleşti. Ocak ayında kapanan şirket sayısı ise yüzde 12.57 artarak 2 bin 105'e yükseldi.

 

Devamını oku...
 
Özel sektörün yurt dışı borcu 127,5 milyar dolar

Yurt dışından sağlanan uzun vadeli kredi borcu, 2011 yılı Aralık ayı sonu itibariyle 7,6 milyar dolar arttı.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, 2011 yılı Aralık ayı sonu itibariyle, 2010 yılsonuna göre 7,6 milyar dolar artışla, 127,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

 

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 271 272 273 274 275 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam