Anasayfa Haberler
Özel sektörün yurt dışı borcu 127,5 milyar dolar

Yurt dışından sağlanan uzun vadeli kredi borcu, 2011 yılı Aralık ayı sonu itibariyle 7,6 milyar dolar arttı.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, 2011 yılı Aralık ayı sonu itibariyle, 2010 yılsonuna göre 7,6 milyar dolar artışla, 127,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

 

Devamını oku...
 
İstanbul dünyanın 58'inci pahalı şehri

İstanbul, 140 şehrin sıralandığı "dünyanın yaşam maliyeti en yüksek şehirleri" arasında 58'inci sırada yer aldı.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve ekonomi ile iş alanlarında araştırmalar ve analizler yapan "Economist Intelligence Unit"in (EIU) raporuna göre,İstanbul'da yaşamak Miami, Bangkok, Lizbon ve Pekin gibi şehirlerde yaşamaktan daha pahalı, Atina, Bogota, Washington ve Manchester gibi şehirlerde yaşamaktan ise daha ucuz.
Geçen yıl listede 28'inci sırada yer alan İstanbul'un, kur farkından dolayı 30 sıra gerileyerek bu yıl 58'inci sırada yer aldığı belirtildi.

Devamını oku...
 
AB ile Çin arasında yeni dönem

Borç krizini aşamayan Avrupa Birliği Çin'den yardım istedi. AB'nin en üst düzey yöneticileri Pekin'de Çin Başbakanı ile görüşerek AB ile çin arasında yeni bir dönemin adımlarını attılar.

Çin-Avrupa Birliği Liderler Zirvesi, Beijing'de dün düzenlendi. Zirve, Çin ile AB arasındaki en üst düzey diyalog. Çin'in ay takvimine göre yeni yıldan itibaren Çin-AB ilişkilerinde yeni bir başlangıç olması beklenen bu zirve, Çin ve AB'nin el ele vererek çeşitli engelleri aşmaları ve işbirliğini derinleştirerek gelişmeyi hızlandırmaları için bir platform oluşturdu.

 

Devamını oku...
 
Yabancılar 4 ayda 723 milyon euro harcadı

Türkiye'deki harcamalarını en çok Suudi Arabistanlı turistler artırdı.
Yabancı turistler, Türkiye'de 2011 yılının son 4 ayında 723 milyon euro harcadı.
Visa Europe'un Akdeniz Ülkeleri Turizm Raporuna göre, Eylül-Aralık 2011 tarihleri arasında yabancı turistlerin Türkiye'de 723 milyon euro harcadığı, Visa kartlarıyla yapılan bu harcamaların bir önceki yılın aynı dönemine göre artışının yüzde 13 olduğu bildirildi.

Devamını oku...
 
Cari açığın yüzde 70'i enerjiden

Türkiye'nin cari açığının 77.1 milyar dolara ulaştığı 2011'de, enerji ithalatı faturası 54.1 milyar dolar oldu.
Türkiye'nin cari işlemler hesabı açığının bir önceki yıla göre yüzde 65.3 artışla 77.1 milyar dolara ulaştığı 2011 yılında, enerji ithalatına ödenen fatura 54.1 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.
Cari açığın yüzde 70.2'sini enerji ithalatı oluşturdu. Türkiye'nin 106 milyar dolara ulaşan dış ticaret açığının ise yüzde 51.1'i ise enerji ithalatından kaynaklandı.

Devamını oku...
 
Cari açık 2011 yılında 77.1 milyar dolara ulaştı

Cari açık, 2011 yılında bir önceki yıla kıyasla 30 milyar 446 milyon dolar arttı. Geçen yıl dış ticaret açığı 33 milyar dolar artış gösterdi.
Türkiye'nin cari işlemler hesabı açığı, 2011 yılında bir önceki yıla kıyasla 30 milyar 446 milyon dolar artarak, 77 milyar 89 milyon dolar oldu. Bu gelişmede dış ticaret açığının 32 milyar 973 milyon dolar tutarında artarak 89 milyar 418 milyon dolara ulaşması etkili oldu.

Devamını oku...
 
12.5 milyar dolar kaynağı belirsiz para girişi var

Merkez Bankası'nın açıkladığı ödemeler dengesi verilerine göre 2011 yılında 'net hata noksan' kaleminde 12 milyar 461 milyon dolarlık kaynağı belirsiz para girişi yaşandı.

Merkez Bankası'nın açıkladığı ödemeler dengesi verilerine göre 2011 yılında 'net hata noksan' kaleminde 12 milyar 913 milyon dolarlık kaynağı belirsiz para girişi yaşandı. Aralık ayında net hata noksan kaleminde 14 milyon dolarlık kaynağı belirsiz para çıkışı oldu.

Devamını oku...
 
Enerjiye 1 milyar euro yatırım yapacak

Özyeğin, "2013 sonu itibariyle rüzgar enerjisi alanında 375 megavat kurulu gücümüz olacak. 2013 Haziran sonu itibariyle rüzgar enerjisi alanında 1 milyar liralık yatırım yapmış olacağız" dedi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, 2015 yılına kadar enerji sektörüne 1 milyar euro yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.
Özyeğin, Fiba Enerji'nin sektördeki hedeflerini paylaşmak amacıyla Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, enerjinin grubun önemli 5 iş kolundan biri olduğunu, 2007'de 125 milyon lira özkaynakla başladıkları yatırımlarının bugün itibariyle rüzgar enerjisinde 450 milyon liraya yaklaştığını kaydetti.
Şu anda rüzgarda 87,5 megavat kurulu güçleri bulunduğunu, 6 ayda kurulu gücü 150 megavata çıkarmış olacaklarını belirten Özyeğin, lisansını aldıkları 225 megavatlık rüzgar santralinin de inşasına başlanacağını bildirdi.

Devamını oku...
 
Doğrudan yatırım yüzde 74 arttı

2011 yılında uluslararası doğrudan yatırım 15,7 milyar dolara ulaştı. Böylece tarihin en yüksek 4. büyük uluslararası doğrudan yatırım girişi gerçekleşti.

Türkiye, 2011 yılında 15,7 milyar dolar doğrudan yatırım çekti. Yüzde 74 artış gösteren uluslararası doğrudan yatırım girişi, cumhuriyet tarihinin dördüncü en büyük uluslararası doğrudan yatırım girişi oldu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın yaşadığı pek çok soruna rağmen Türkiye'nin yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ettiğini kaydederek, bunun en güzel kanıtının da 2011 yılında gerçekleşen uluslararası doğrudan yatırım girişi olduğunu söyledi.

 

Devamını oku...
 
KOBİ Yarışması için son başvuru tarihi 17 Şubat

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) “İyi Olan Öne Çıksın” sloganıyla bu yıl 6’ncısını düzenlediği Başarılı KOBİ Yarışması’nda son başvuru tarihi 17 Şubat’a kadar uzatıldı. KOBİ’lere yönelik faaliyetlerini çeşitlendirerek sürdüren İTO’nun, KOBİ’leri ödüllendirmek amacıyla başlattığı ve bu yıl 6. kez düzenleyeceği yarışmanın başvuruları 17 Şubat 2012 tarihinde sona erecek.

7 AYRI KATEGORİDE YAPILACAK
Yarışma; teknoloji ve inovasyon, ihracat başarısı, yan sanayide başarılı KOBİ, kalkınmada öncelikli yörelerde başarılı KOBİ, kadın girişimciler, genç girişimciler, başarılı meslek liseleri veya meslek yüksek okulları olmak üzere 7 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılan KOBİ’ler sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çeşitli kurumların uzmanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından seçilecek. Toplam 630 bin lira değerinde ödül dağıtımı yapılacak yarışmada her kategoride birinci olan firmalara 60 bin lira değerinde, ikinci olan firmalara ise 30 bin lira değerinde çeşitli destekler sağlanacak.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 271 272 273 274 275 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam