Anasayfa


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun



Ulusal Kurtuluş Savaşımızı yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 104. yılındayız.
TBMM, 23 Nisan 1920’de yasama faaliyetine başladı. Milletin temsilcilerinden oluşan, millet egemenliğinin meşru organı olan TBMM, bir yandan ulusal kurutuluş savaşını yürütmüş, bir yandan da yeni, çağdaş bir rejimin temellerini atmıştır.
TBMM, Milli Mücadelenin yerel halk örgütlenmelerine Müdafaa-i Hukuk adını veren, meşruiyetini hukuktan alan, egemenliğin kaynağı ve dayanağı olarak halkı gören bir gelenekten gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşımız içeride artık tükenmiş saltanata, işgalcilerle işbirliği halindeki mütareke hükümetlerine karşı Türk milletinin varıyla yoğuyla verdiği Milli Mücadele'nin kalbidir.
Dünyada yasama organının kuruluş tarihi ile ülkenin kurtuluşu ve kuruluşunun aynı tarih olduğu çok az millet bulunmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik Bayramı olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan'ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması kabul edilmiştir. Dünyada çocuklara bayram hediye eden, bu bayramı dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözü ile yeni bir Türk Devleti’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun gerçekleşmesini sağlayan 23 Nisan'ın 100. yıldönümü ulusumuza kutlu olsun.

Oğuz Lektemur
USİAD Başkanı

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 1 / 346

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam